Wat is ORCID?

ORCID is een onafhankelijke niet-commerciële organisatie die een vaste identificatiecode -een ORCID ID- toekent die u onderscheidt van andere onderzoekers en een mechanisme voorziet om uw onderzoekspublicaties en activiteiten met uw ID te verbinden. ORCID is geïntegreerd in vele systemen die worden gebruikt door uitgevers, instellingen en andere onderzoeksgerelateerde diensten. Meer informatie op orcid.org.

Hoe en waarom verzamelen we ORCID ID's?

Dit tijdschrift verzamelt uw ORCID iD, zodat wij en de bredere gemeenschap erop kunnen vertrouwen dat u correct geïdentificeerd en verbonden bent met uw publicatie(s). Dit zorgt ervoor dat u en al uw publicaties gedurende uw hele carrière aan elkaar verbonden blijven.
Wanneer u op de knop “Autoriseren” in de ORCID-pop-up klikt, vragen we u om uw iD te delen met behulp van een geauthenticeerd proces – ofwel door een ORCID iD te registreren of, als u er al een heeft, door in te loggen op uw ORCID-account en ons vervolgens toestemming te geven om uw ORCID iD op te vragen. We doen dit om ervoor te zorgen dat u correct wordt geïdentificeerd en veilig verbinding maakt met uw ORCID iD.
Lees meer op What’s so special about signing in.
Dit tijdschrift verzamelt en toont geverifieerde ID's van auteurs en co-auteurs op de OJS-profiel- en artikelpagina. Bovendien worden metagegevens van artikelen automatisch naar uw ORCID-record verstuurd, zodat wij u kunnen helpen uw publicatielijst up-to-date te houden met vertrouwde informatie. Lees meer op Six ways to make your ORCID iD work for you!
Dit tijdschrift verzamelt en toont geverifieerde ID's van auteurs en coauteurs op de OJS-profiel- en artikelpagina.

Waar worden ORCID ID's getoond?

Om aan te geven dat u uw ID heeft gebruikt en dat dit geauthenticeerd is, wordt het ORCID ID icoon iD icon getoond naast uw naam bij de weergave van uw inzending en op uw publieke gebruikersprofiel.
Meer informatie op How should an ORCID iD be displayed.