Het verleden van de steenkolenmijnbouw op het West-Europese vasteland. Een overzicht van documentatiecentra en musea

Auteurs

  • Judith Schueler Sociaal Historisch Centrum voor Limburg
  • Ad Knotter Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

DOI:

https://doi.org/10.58484/ssegl.v46i12551

Trefwoorden:

negentiende eeuw, twintigste eeuw, mijnbouwgeschiedenis, Euregio Maas-Rijn, musea, documentatiecentra, kolenmijnen

Biografie├źn auteurs

Judith Schueler, Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

J.A. (Judith) Schueler (1975) studeerde Cultuur-en Wetenschapsstudies en European Studies for Science and Technology aan de Universiteit Maastricht. Momenteel is zij werkzaam als assistent in opleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven en doet onderzoek naar de geschiedenis van de Gotthardtunnel in relatie tot nationale identiteit en internationalisme.

Ad Knotter, Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

A. (Ad) Knotter (1952) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht in de economische en sociale geschiedenis van Limburg en aangrenzende regio's. Daarvoor was hij in dienst van het Gemeentearchief Amsterdam. Zijn onderzoek heeft vooral betrekking op arbeid, arbeidsverhoudingen en arbeidsmarkten in een regionale context. In 1991 publiceerde hij zijn proefschrift Economische transformatie en stedelijke arbeidsmarkt. Amsterdam in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Downloads

Gepubliceerd

01-12-2001

Citeerhulp

Schueler, J., & Knotter, A. (2001). Het verleden van de steenkolenmijnbouw op het West-Europese vasteland. Een overzicht van documentatiecentra en musea . Studies over De Sociaaleconomische Geschiedenis Van Limburg/Jaarboek Van Het Sociaal Historisch Centrum Voor Limburg, 46, 175-189. https://doi.org/10.58484/ssegl.v46i12551

Nummer

Sectie

Artikelen