Fietsen in de Nederlandse bergen. Achterblijvend fietsgebruik in het zuiden van Limburg in historisch perspectief

Auteurs

  • Frank Veraart Sociaal Historisch Centrum voor Limburg
  • Adri Albert de la Bruhèze Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

DOI:

https://doi.org/10.58484/ssegl.v46i12549

Trefwoorden:

twintigste eeuw, sociale geschiedenis, Limburg, fietsverkeer

Biografieën auteurs

Frank Veraart, Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

F.C.A. (Frank) Veraart (1970) studeerde Techniek en Maatschappij aan de Universiteit Eindhoven, waar hij in 1995 afstudeerde op de geschiedenis van de fiets in Nederland. Na zijn studie kwam hij in dienst bij de Stichting Historie der Techniek (SHT) waar hij zich bezighield met een studie naar het fietsgebruik in de twintigste eeuw. Als onderzoeker was hij daarna nog betrokken bij historische bedrijfsstudies van Cebeco-Handelsraad, Nutsbedrijven Heerlen en DSM-Research. Sinds 2000 is hij werkzaam in het nationale onderzoeksproject Techniek in Nederland in de Twintigste eeuw (TIN-20), waar hij voor de clusters Bouw en Industriële Productie deelonderzoeken verricht.

Adri Albert de la Bruhèze, Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

A. (Adri) Albert de la Bruheze (1955) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1992 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op de geschiedenis van de radioactieve afvaltechnologie in de Verenigde Staten. Na zijn promotie kwam hij in dienst bij de Stichting Historie der Techniek (SHT), waar hij zich onder andere bezig hield met de studie naar het fietsgebruik in de twintigste eeuw. Thans is hij als postdoc verbonden aan de Universiteit Twente voor het door NWO/GW gefinancierde onderzoek naar het ontstaan van de Nederlandse consumptiemaatschappij ('Nieuwe producten en nieuwe consumenten. Een geschiedenis van een wisselwerking, 1890-1970'). Tevens is hij sinds 1992 redactiesecretaris en onderzoeker van het nationale onderzoeksproject Techniek in Nederland in de Twintigste eeuw (TIN-20).

Downloads

Gepubliceerd

01-12-2001

Citeerhulp

Veraart, F., & Albert de la Bruhèze, A. . (2001). Fietsen in de Nederlandse bergen. Achterblijvend fietsgebruik in het zuiden van Limburg in historisch perspectief . Studies over De Sociaaleconomische Geschiedenis Van Limburg/Jaarboek Van Het Sociaal Historisch Centrum Voor Limburg, 46, 133-157. https://doi.org/10.58484/ssegl.v46i12549

Nummer

Sectie

Artikelen