Goossen van Vreeswijk. Een Nederlandse "bergmeester" van grote betekenis - Raedts, C.E.P.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1961)
In dit artikel behandelt de auteur de figuur van de Nederlandse geleerde, Goossen van Vreeswijk, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn studies op mijnbouwkundig en metallurgisch gebied.