De bevolkingsontwikkeling in Staats-Valkenburg gedurende de 18de eeuw - Engelen, L. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1977)
Theo Engelen gaat nader in op de demografie van de 18e eeuw voor de Oostenrijkse Landen van Overmaas.