Evaluatie van het regionaal economisch beleid in het herstructureringsgebied Zuid-Limburg na de mijnsluiting: mogelijkheden en beperkingen van het staatsingrijpen (1965-1978) - Nijsten, M.J.A. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1980)
Mevr. M. J. A. Nijsten maakte een diepgaande studie van het herstructureringsbeleid in Zuid-Limburg tussen 1965 en 1978, het moment waarop de Perspectievennota verscheen. Zij constateerde dat twaalf jaar lang een politiek is gevoerd, die onvoldoende aansloot bij de structurele veranderingen in onze nationale economie en in vele opzichten een diepgaande analyse van fundamentele veranderingen op de arbeidsmarkt ontbeerde. Naarmate de tijd verstreek en duidelijker werd dat het gevoerde beleid ging falen, sloot men bovendien steeds meer de ogen voor de werkeiijke sociaal-economische veranderingen.