Lange golven in de economische geschiedenis van Limburg - Jansen, J.C.G.M. (Hans) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1981)
Het Sociaal Historisch Centrum ontving enige tijd geleden een uitnodiging om ten behoeve van een in 1982 te houden internationaal congres voor economische geschiedenis een bijdrage te verzorgen over het thema 'Lange golfbeweging in de geschiedenis'. Naar aanleiding van dit verzoek heeft Dr J. C. G. M. Jansen een studie geschreven onder de titel 'Lange golven in de economische geschiedenis van Limburg'.