Limburgs biografisch repertorium, aflevering I - Starmans, J.; Dorren, H.; Kellens, M.; Schols, J.; de Ruwe, M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1988)
In het kader van een werkervaringsproject voor jonge historici zijn de afgelopen jaren biografische gegevens verzameld over figuren uit de geschiedenis van de beide Limburgen. Het project was een initiatief van Gouverneur L. Roppe dat door de Stichting Maaslandse Monografieën werd overgenomen en gesteund in de vorm van faciliteiten en subsidies, verstrekt door overheden en instanties uit zowel België als Nederland. Inmiddels zijn een paar honderd biografische schetsen vervaardigd. Een redactiecommissie, voortgekomen uit de Stichting Maaslandse Monografieën, is samengesteld om de publicatie van de biografieën te begeleiden. Gezien de tijdelijke aard van het project mag men geen volwaardig Limburgs biografisch lexicon verwachten. Er is evenwel waardevolle informatie bijeengebracht, niet alleen over bekende Limburgers, maar ook over minder bekende figuren uit de Limburgse geschiedenis, die men tevergeefs zal zoeken in de nationale biografische woordenboeken. Het zou jammer zijn als de biografische schetsen in een dossier zouden verdwijnen. Vandaar dat er werd besloten tot publicatie seriegewijs in zowel een Nederlands- als een ' Belgisch-Limburgs historisch tijdschrift. Voor Nederland zijn dat de Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg en voor België het tijdschrift Limburg, dat wordt uitgegeven door de Federatie van de Geschied- en Oudheidkundige Kringen van Limburg. Per jaargang verschijnen telkens ongeveer dertig biografieën. De redactiecommissie bestaat uit S. Vandevelde (voorzitter), W. Rutten (secretaris), L. Smets.