Volksgeneeskunde in sociaal-historisch perspectief. Limburg in het laatste kwart van de 19e eeuw. - Rutten, W.J.M.J. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1988)
Willibrord Rutten publiceert een korte studie over de geneeskundige zorg in Limburg in het laatste kwart van de 19e eeuw. Wat bracht de Limburgers er destijds toe zich bij ziekte tot een gekwalificeerd medicus te wenden en de traditionele vormen van volksgeneeskunde en zelfmedicatie geleidelijk af te zweren?