Van lokale markt tot internationale handel. De commercialisatie van de landbouw te Heythuysen, 1850-1914 - Janssen, J.H.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1988)
J.H.M. Janssen sloot aan bij studies die vele jaren geleden in het Jaarboek verschenen over de landbouw in Midden- en Noord-Limburg. Hij onderzocht tegen de achtergrond van een aantal recente theorieën over de modernisering van de landbouw, de vraag hoe de landbouw in Heythuysen in de ban raakte van de markten voor landbouwproducten.