Strafrechtspraak en Joden in Limburg in de 18e en vroege 19e eeuw - Jansen, J.C.G.M. (Hans) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1986)
J.C.G.M. Jansen zet zijn artikelenreeks over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Limburg voort. Ditmaal bestudeerde hij de houding van de rechterlijke macht ten opzichte van de Joden in de 18e en vroege 19e eeuw. Hij constateerde een geleidelijke verharding in de houding van rechters ten opzichte van de Joden tengevolge van anti-semitische tendenzen in hun denken.