Alignements droits. De ontwikkeling van het wegennet in het departement van de Nedermaas 1794-1814 - Corten, G.J.P.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1987)
G.J.P.M. Corten publiceert onder de titel 'Alignements Droits' een studie over de aanleg van het wegennet in het departement van de Nedermaas. Hij laat zien hoe moeizaam rond 1800 plannen tot verbetering van de economische infrastructuur van de beide Limburgen konden worden gerealiseerd. Corten's studie is van bijzonder belang, omdat de ontwikkeling van verkeer en vervoer en de openbare werken politiek in onze gewesten nog nimmer gedegen werden onderzocht.