Alcoholproductie in Herkenbosch, 1926-1988. Een bedrijfsgeschiedenis - Brockbernd, A.F.M. (Ton) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1990)
De productie van alcohol brengt nogal wat milieubezwaren met zich mee. In de eerste decennia van de twintigste eeuw gaf deze negatieve omstandigheid ondernemers soms aanleiding hun bedrijf te verplaatsen naar het platteland. Inmiddels zijn wegen gevonden het probleem op te lossen. De nieuwe aanpak verdraagt zich niet met het voortzetten van de bedrijvigheid in allerlei kleine productie-eenheden. De sluiting van de Lispin in 1988 gaf Drs A. Brockbernd aanleiding terug te blikken onder de titel "Alcoholproductie in Herkenbosch, 1926-1988. Een bedrijfsgeschiedenis".