Rerum norvarum en de sociale vernieuwing in Limburg in de loop van honderd jaar (1891-1991) - Jansen, J.C.G.M. (Hans) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1991)
Jansen stelt de vraag: "Wat is er aan de implementatie van Rerum Novarum in Limburg gedaan?" en beantwoordt die vraag aan de hand van een drietal cases, elk toegesneden op een hoofdthema uit de encycliek. Een sterk verkorte tekst van deze bijdrage werd eerder gepubliceerd door het Werkverband Katholieken in Maatschappelijke Organisaties onder de titel "100 Jaar Rerum Novarum en Limburg".