Een stuk leven. Beschouwingen van een oud-aalmoezenier van sociale werken - Poels, H.A. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1965)
De inhoud bestaat voornamelijk uit de z.g. ’Mémoires’ van mgr. dr. H.A. Poels. Ingeleid en geannoteerd door P. Dr. Remigius Dieteren O.F.M.