Inventaris van het archief van de N.V. Carisborg, voorheen de N.V. Maatschappij tot exploitatie van bruinkolenvelden Carisborg te Rotterdam - Mes, W.A.A. (Wim) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1980)
De door W. A. A. Mes, archivaris van het Sociaal Historisch Centrum, samengestelde inventaris van het archief van de Bruinkoolgroeve Carisborg zal nieuwe impulsen geven aan de studie van de contemporaine sociale en economische geschiedenis van Limburg.