Krantenstrijd in Maastricht, 1944-1949. Is er nog plaats voor Neerlandia? - Brauer, J.; Driever, J. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1983)
In dit deel is een samenvatting van de doctoraalscriptie van Jan Brauer en Jan Driever over de strijd van het dagblad ’De Limburger Koerier’ opgenomen. De beide auteurs zijn nagegaan welke moeilijkheden zich sinds 1944 in Maastricht hebben voorgedaan, nadat de Limburger Koerier een verschijningsverbod had gekregen vanwege zijn houding tijdens de oorlog en de persen van deze krant voor het publiceren van het blad Veritas in gebruik waren genomen.