Hoe Limburgse jongens de Venlose apotheker van der Grinten in de negentiende eeuw hielpen op het ondernemerspad - van den Eerenbeemt, H.F.J.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1992)
H.F.J.M. van den Eerenbeemt, mede-auteur van een omvangrijke studie over de geschiedenis van Océ-van der Grinten te Venlo, een bedrijf dat zich rond de eeuwwisseling toelegde op de fabricage van boterkleursel en later faam verwierf met de productie van kopieermachines, ontdekte een heel bijzondere techniek om nieuwe afzetmarkten open te leggen, toegepast in de tijd dat de apotheker Van der Grinten een startend ondernemer was. Van der Grinten maakte met enige regelmaat gebruik van de invloed, die oud-stadgenoten op diverse plaatsen in Europa en Noord-Amerika hadden verworven. Daaraan wijdt hij hier een boeiende beschouwing.