Het is neet van mich. Kindermoord in het arrondissement Maastricht 1811-1841 - Glorie, J.M.; Camps, R.L.M.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1992)
J.M. Glorie en R.L.M.M. Camps hielden zich bezig met een heel bijzonder facet van de sociale geschiedenis: de kindermoord. Vanaf de Romeinse tijd heeft West-Europa geworsteld met het probleem van het ongewenste kind. Soms bleek een uitweg mogelijk door verlating: het kind werd te vondeling gelegd. Dan weer nam de moeder haar toevlucht tot kindermoord. In de eerste decennia van de negentiende eeuw kwam verlating veel voor. In een beperkt aantal gevallen, die de auteurs nauwkeurig onderzochten, kwam echter ook kindermoord voor. Het waren gewoonlijk schrijnende gevallen.