De nota Belvedere en de identificering van een grenslandschap: de Nieuwstraat te Kerkrade - Karel, Erwin H. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 2003)
Wie de nota leest blijft met ten minste één prangende vraag zitten: in hoe- verre kunnen objecten uit het verleden, die als scherven in de geografische ruimte liggen, de geschiedenis weerspiegelen?