Discussiedossier. De mijnsluiting als transitie voorbeeld. - Phlippen, Sandra; Knotter, Ad; Gales, Ben; Schot, Johan (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 2023)
De rol die geschiedenis kan spelen in het begrip van het heden en het denken over de toekomst wordt ter discussie gesteld. Dat de Limburgse geschiedenis relevant kan zijn, staat buiten kijf. Hoe je die beoordeelt en welke elementen je eruit licht, zijn vragen waarover te discussiëren valt. Kunnen wij lering trekken uit de steekolenmijnbouw en de sluiting van de mijnen ten behoeve van de energietransitie?